Jeanne Hennekens

Hoi, ik ben Jeanne Hennekens.


Ik ben met veel plezier systemisch therapeut. In 2015 heb ik mijn opleidingen aan het Instituut voor Systemisch Werk afgerond. Ik bekijk het leven met een ‘systemische bril’ en gun iedereen deze bijzondere methode om zijn of haar innerlijk proces aan te gaan.Van oorsprong ben ik jurist.

Ik  heb een relatie met Marthijn en een dochter uit een eerdere relatie.

 

Tijdens mijn afstudeerscriptie over afstammingsrecht en stage bij de Raad voor de Kinderbescherming raakte ik mateloos gefascineerd door de bloedband en haar werking. Ik voelde er van alles bij maar kon het op dat moment nog niet plaatsen. Pas later begreep ik mijn gepassioneerde betogen -aan wie maar wilde luisteren- om de biologische ouder ook daadwerkelijk de plek van ouder in te laten nemen.

 

Na het afronden van mijn studie Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen in 2007 ben ik les gaan geven aan de Hogeschool Utrecht. Niet veel later begon ik daar ook met het individueel en in groepsverband begeleiden van studenten. Van 2011 tot en met 2017 heb ik als studentendecaan en als PhD counselor aan de Universiteit Twente met veel plezier zowel individueel als in groepsverband jonge mensen begeleid met uiteenlopende uitdagingen, achtergronden en nationaliteiten.

 

Ik heb altijd een diepe belangstelling gehad voor gezondheid en genezing in de brede zin van het woord. Niks heeft me meer kunnen leren hierover dan de uitdagingen die ik op dit gebied zelf ben tegen gekomen. In dit kader meldde ik me in 2010 voor het eerst aan voor een opstelling. Eenmaal ter plekke wist ik niet hoe ik het had. Ik was totaal geschud. Zonder dat ik iets hoefde te vertellen kwam de werkelijke situatie in beeld, hoe pretentieus dit ook mag klinken. Hierna verslond ik alle goede boeken over systemisch werk die ik maar voorhanden kon krijgen.

 

In 2013 volgde ik voor het eerst de opleiding tot familieopsteller bij het Instituut voor Systemisch Werk (hierna: IVSW) van Elmer Hendrix in Dieren. Ter verdieping volgde ik de opleiding nogmaals in 2014-2015. Het volgen van deze opleidingen was een fantastische en intense ervaring waar hele diepe processen van binnen bij me op gang werden gebracht.
In deze periode merkte ik dat ik ook systemisch met kinderen en jongeren wilde werken. Kort daarop volgde ik in 2016 de opleiding tot systemisch kindercoach van Ingrid Dykstra bij het IVSW van Elmer Hendrix.

 

Vanwege mijn fysieke gezondheid kwam ik in 2018 op het spoor van brainspotting bij Pepine van den Berg. Ik had op dat moment al een paar jaar veel last van chronische pijn. Werkelijk iedere relevante therapie had ik al uitgeprobeerd om hier verbetering in te brengen. Binnen een paar sessies was ik voor het grootste gedeelte blijvend van de pijn verlost.

Ik ben zo enthousiast over de behandeling dat ik zelf de training Brainspotting Phase 1 in maart 2018 heb afgerond en mag toepassen in mijn praktijk.

 

In 2018 ben ik met heel veel plezier mijn eigen praktijk begonnen. Een speciale dankbetuiging gaat uit naar Madeleine Verhallen en Elmer Hendrix. Bij Madeleine leerde ik van de weg naar binnen, wat er allemaal in mij leeft en wat mijn kwaliteiten zijn. Van Elmer kreeg ik bakken vol eersteklas systemische ervaringen mee en de wijze les om vooral alles in twijfel te trekken wat hij zegt. De man is onnavolgbaar goed in zijn werk.

 

Als ik op mijn loopbaan tot nu toe terugkijk, zie ik hoe de keuze voor dit specifieke werk voor mij klopt, met andere woorden hoe dit werk mij gekozen lijkt te hebben in plaats van andersom. Het is geen conclusie van rationele overwegingen en overpeinzingen maar van het ‘logische’ gevolg van het hart, waarin altijd al besloten ligt waar je naartoe beweegt.

 

Ik ben ervan overtuigd dat dit werk van mij vraagt om steeds weer mijn aandacht naar binnen te richten, met liefde met mezelf om te gaan en naar mijn eigen stuk te kijken. Immers, pas als ik ergens in de diepte ben geweest, kan ik constructief verbinding maken met ditzelfde stuk in de client.

 

Bel me gerust als je meer wilt weten over familieopstellingen, systemisch werk en systemische therapie.

 

Hartelijke groeten, Jeanne Hennekens